Het laatste trucknieuws, rechtstreeks van de snelweg.

vrijdag 13 juli 2018

Aanpak spooroverwegen voor een veilig spoor

Aanpak spooroverwegen voor een veilig spoor
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven trekt vijftig miljoen extra uit voor het verder beveiligen van de Nederlandse overwegen. Dit heeft zij vandaag na afloop van een werkbezoek aan de gemeente Lochem bekend gemaakt. Het extra geld is bestemd voor het beveiligen van de meest risicovolle spoorovergangen en de aanpak van overwegen op particulier terrein.
Lees verder

Concept-verkeersverdelingsregel aangemeld in Brussel
Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft vandaag de concept-verkeersverdelingsregel voor Schiphol en Lelystad Airport aangemeld in Brussel. De verkeersverdelingsregel is onderdeel van de aanpak waarmee het kabinet ruimte creĆ«ert op Schiphol. Het doel is de economisch belangrijke positie van de nationale luchthaven Schiphol met wereldwijde verbindingen te behouden en te versterken. Lelystad Airport zal als overloopluchthaven alleen vluchten van Schiphol kunnen overnemen. Verkeer dat nu niet op Schiphol vliegt, kan dus niet op de luchthaven terecht.
Lees verder

Eindhoven Airport proefcasus voor duurzame ontwikkeling luchtvaart
De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Defensie hebben met de provincie Noord-Brabant, de gemeente Eindhoven, omliggende gemeenten en Eindhoven Airport afgesproken te starten met een proefcasus waarbij (innovatieve) maatregelen worden verkend voor een duurzame ontwikkeling van Eindhoven Airport in een gezonde leefomgeving. De luchthaven in Noord-Brabant wordt daarmee een proeftuin voor de luchtvaart van de toekomst in Nederland.
Lees verder