Het laatste trucknieuws, rechtstreeks van de snelweg.

woensdag 16 mei 2018

Duurzaamheid 2017 van ministerie van IenW in beeld

Duurzaamheid 2017 van ministerie van IenW in beeld
Met de aanschaf van 100 elektrische auto's en de verhuizing naar een duurzaam kantoor, dat is verbouwd met 99,7% hergebruik van materialen, hebben we zichtbare stappen gezet in de verduurzaming van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er is verder een aanbesteding gedaan van circulair kantoormeubilair voor 100.000 werkplekken.
Lees verder

De Staat van het Nederlandse waterbeleid
Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft woensdag de Staat van Ons Water naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze rapportage beoordeelt dat het waterbeleid ook in 2017 in de pas liep met de gestelde doelen om de waterkwaliteit te verbeteren en Nederland te beschermen tegen hoogwater.
Lees verder

Galileo Reference Centre bewaakt kwaliteit satellietdata
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) opende op woensdag 16 mei het Galileo Reference Centre in Noordwijk. Dit centrum gaat de kwaliteit bewaken van de data die het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo oplevert. Belangrijk, want bijna iedereen maakt gebruik van diensten die op basis van deze satellietdata werken. Naast het bewaken van de kwaliteit van de diensten van Galileo stemt het Reference Centre ook af met het Amerikaanse GPS en het Russische GLONASS.
Lees verder